HISTORIE SPORTSCHOOL SHINTAI
 
Judoclub Tolberg (in Roosendaal) was begin 1998 gestart onder leiding van oud judo international Anton Linskens. Linskens had diverse clubs in de regio en in Roosendaal verzorgde Jeroen Hoevenaar de lessen voor hem. Omdat Hoevenaar de beveiliging in ging moest Linskens eind 1998 op zoek naar iemand om de lessen in Roosendaal over te nemen. Omdat Hoevenaar in die tijd veel trainde met Peter Goossens werd Peter hiervoor ook benaderd.
Peter had hier wel oren naar en kreeg zelfs de mogelijkheid om het clubje totaal van Anton Linskens over te nemen. Dit liet Peter zich natuurlijk geen twee keer zeggen !
 
In Januari 1999 ging Peter dan ook officieel van start met zijn judoclub bestaande uit 22 leden.
De clubnaam werd gewijzigd in Judoclub Shintai (hetgeen lichaamsbeweging betekend) en de club begon door goede promotie gelijk te groeien. Enkele maanden later werd er ook een lesuur uitgebreid met een junioren/senioren uurtje.
 
alt src=images/hoofdtrainer/start _cke_saved_src=images/hoofdtrainer/start school.jpg
alt src=images/historie/judoclub _cke_saved_src=images/historie/judoclub shintai 2002.jpg
De start van Shintai op een mat van ca 50m2
Judoclub Shintai in 2002
 
Na een jaar was het ledenaantal verdubbeld en ging het goed met Shintai die was aangesloten bij de Culturele Judo Jiu-Jitsu Federatie (CJJF). Dit is een kleine organisatie, opgericht door Anton Linskens, waarin het Culturele voorop staat. Bij deze organisatie werden veel toernooien en activiteiten georganiseerd en hadden de leden ook de mogelijkheid om Dan examens te doen en opleidingen te volgen voor judo scheidsrechter en judo en jiu-jitsu instructeur.
Zo behaalde Peter hier zijn NCS Instructeurs A en B diploma en ook zijn 3e Dan Judo.

Na een aantal fijne jaren hier te hebben gehad wilde trainer Peter Goossens echter meer voor zichzelf en voor zijn leden. Doordat Peter met zijn huidige papieren Shintai niet bij de Judo Bond Nederland aan kon sluiten, melde hij zich bij een JBN club (Sankaku) en was hij genoodzaakt zijn Dan graden en leraren diploma’s opnieuw te behalen. (zie hiervoor het artikel over Peter zelf).
Hierdoor kon de club nu wel overstappen naar de Judo Bond Nederland. Het voordeel van de JBN is dat deze sportbond niet alleen de grootste van Nederland is, maar ook dat alle behaalde diploma’s hier Rijkserkend zijn, wat bij de CJJF/NCS, niet het geval was.Ook tijdens de overschrijving naar de JBN werd er weer voor een naamsverandering gekozen. Judoclub Shintai werd nu Sportschool Shintai.
 
alt src=images/historie/shintai _cke_saved_src=images/historie/shintai wedstrijdploeg.jpg
alt src=images/historie/gerard _cke_saved_src=images/historie/gerard en joshua.jpg
De Shintai wedstrijdploeg
Gerard en Joshua ZN-Kampioenen
 
Doordat Shintai nu bij de JBN was aangesloten ontstonden er ook meer mogelijkheden voor de wedstrijd judoka’s. Na het eerste jaar meegedraaid te hebben met de zwaardere toernooien bij de JBN zorgde Joshua Cordromp voor de eerste Zuid-Nederlandse titel. Gerard Nefs was de tweede Shintai judoka die kampioen van Zuid-Nederland wiste te worden. De Shintai wedstrijdploeg bestond toen uit Joshua Cordromp, Aron Thielen, Nick Blom, Thomas Luysterburg en Gerard Nefs.
Deze fanatieke Shintai judoka’s trainden in die tijd een uurtje extra door op vrijdag avond bij Osaekomi in Lepelstraat, waar Peter ook les gaf, lessen te volgen.
Doordat steeds meer Shintai judoka’s dubbel wilde trainen werd er besloten een extra Shintai locatie te openen in Halsteren. Jammer genoeg was vrijdag avond de enigste optie waardoor Peter genoodzaakt was afscheid te nemen van zijn oude club Osaekomi.
 
alt src=images/historie/de _cke_saved_src=images/historie/de start in halsteren.jpg
alt src=images/historie/uitleg _cke_saved_src=images/historie/uitleg van de houtgreep.jpg
De start in Halsteren met 9 judoka’s
Uitleg van een houdgreep bij Floor en Svea
 
In Halsteren startte Shintai in 2005 dus met een tweede locatie. Door wat promotie werk kon er naast het extra wedstrijduur voor de judoka’s uit Roosendaal ook een les met nieuwe judoka’s gestart worden. Ook werd er voor de junioren een extra uur gestart waardoor er nu ook 3 lesuren op vrijdag avond in Halsteren gegeven werden.
Net als in Roosendaal werd het judo in halsteren goed gepromoot en door de prestaties van de Shintai judoka’s op de diverse toernooien komt Shintai ook met grote regelmaat in de krant wat ook weer voor nieuwe aanmeldingen zorgt.
 
Ook nemen de Shintai judoka’s met grote regelmaat deel aan diverse clinics met nationale en internationale toppers. Zo werden de afgelopen jaren clinics gevolgd bij Mark Huizinga, Anton Geesink, Angelo Parisi, Dennis van der Geest, Brian van Dijk, Guilaume Elmont, Deborah Gravenstein, Claudia Zwiers, Kitty Bravik, Elisabeth Willeboordse, Tonny Wagenaar, etc.
In 2006 kwam ook veelvoudig kampioen Elisabeth Willeboordse, (oud clubgenoot van trainer Peter bij Sportschool Geelhoed) zelfs wat lessen verzorgen bij Shintai.
 
alt src=images/historie/elisabeth _cke_saved_src=images/historie/elisabeth bij shinta.jpg
alt src=images/historie/shintai _cke_saved_src=images/historie/shintai traint bij tonny wagenaar.jpg
Elisabeth Willeboordse bij Shintai op de les
Shintai traint bij Tonny Wagenaar (9e Dan)
 
In 2006 gingen de Shintai docenten Peter Goossens en Ronald van Oers ook deelnemen aan nationale kata wedstrijden. Peter en Ronald hadden de jaren hiervoor al diverse titels in het Engeland behaald en besloten in 2006 aan het NK kata deel te nemen. Dit resulteerde gelijk in de eerste Nederlandse titel voor de Shintai judoka’s. Hierdoor kwamen zij ook in de nationale selectie en in mei 2007 stonden de Shintai heren op het EK Kata in Wuppertal waar zij een 7e plaats behaalden.
 
Dit was trouwens de eerste keer dat de JBN met een selectie deelnam aan de Europese kampioenschappen. Peter en Ronald vonden het dan ook een grote eer om hieraan deel te mogen nemen. De Shintai judoka’s zijn zich gaan toeleggen op het Nage-No-Kata en het Katame-No-Kata waarin zij diverse Nationale titels wisten te behalen en deelnamen aan Europese kampioenschappen, World Cup toernooien en Wereld Kampioenschapen Kata.
 
alt src=images/historie/het _cke_saved_src=images/historie/het nederlandse kata team.jpg
alt src=images/historie/op _cke_saved_src=images/historie/op de britisch open.jpg
Het Nederlandse Kata team op het EK 2007
Op de British Open die ze wisten te winnen

In Januari 2008 werd er in Halsteren nog eens uitgebreid met een 4e lesuur met lessen speciaal voor de allerkleinsten vanaf 4,5 jaar. Er was dan ook veel animo voor de kleuterlessen en binnen de kortste keer was deze les dan ook goed gevuld.
 
In 2009 vierde Shintai haar 10 jarig bestaan. Hierbij werden tijdens de clubkampioenschappen dan ook diverse leden in het zonnetje gezet. Zo werden er enkele leden gehuldigd voor hun 10 jarig lidmaatschapen ontvingen Ronald van Oers en Manuele Perinotto een waarderings troffee.
Ons lid Coert Baselier ontving ook een waarderings troffee en werd vanwege zijn verdiensten voor de club benoemd tot lid van verdienste. Coert is een man die altijd met raad en daad voor onze club klaarstaat en wij zijn dan ook trots hem in onze club te hebben!
 
alt src=images/historie/judokas _cke_saved_src=images/historie/judokas met een gouden shintai hart .jpg
Judoka’s met een gouden shintai hart : Manuela, Ronald, Jordy, Loes en Coert
 
Shintai is een levende sportschool met jaarlijks tal van activiteiten. Zo worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd, een judokamp, een seniorenuitje, een sinterklaas training, extra wedstrijd en technische trainingen en heeft Shintai een fraai clubblad en een mooie website.
In 2010 is Shintai ook gestart met extra try-out toernooien voor beginnende judoka’s. Deze toernooien, die jaarlijks twee maal georganiseerd worden, bieden beginnende judoka’s de mogelijkheid om op een leuke en speelse manier kennis te maken met het wedstrijdjudo.
Ook organiseerde Shintai in 2010 voor het eerst een groot toernooi in Halsteren met zo’n 150 deelnemers.
 
2010 was ook het jaar dat trainer Peter 25 jaar de judosport beoefende. Hiervoor werd Peter tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen in het zonnetje gezet en ontving hij van de Shintai leden een fraai judo kunstwerk.
 
alt src=images/historie/trainer _cke_saved_src=images/historie/trainer peter 25 jaar judika.jpg
alt src=images/historie/trainer _cke_saved_src=images/historie/trainer peter gedragen.jpg
alt src=images/historie/groepsfoto _cke_saved_src=images/historie/groepsfoto tijdens de cks.jpg
Trainer Peter 25 jaar judoka (2010)
Groepsfoto tijdens de clubkampioenschappen
 
Ook in 2013 gaat het goed met Shintai. Shintai heeft diverse jeugd en senioren groepen die fanatiek met de sport bezig zijn. Het recreatie judo en fijn bezig zijn met de sport staat hoog in het vaandel, maar ook het wedstrijdjudo en het onderdeel judokata wordt bij Shintai op niveau beoefend.
Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen vallen regelmatig Shintai judoka's in de prijzen en ook op de Nederlandse Kampioenschappen judo zijn Shintai judoka's present.
Jeugd judoka Ennio Mertens 13 jaar (2014) is een voorbeeld van een Shintai topjudoka. Ennio is met zijn 5 jaar gestart met judo bij Shintai en is inmiddels 6 voudig medaille winnaar op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen. (Hieronder 1x goud, 2x zilver, 3x brons). In 2013 werd Ennio 5e op Nederlandse kampioenschappen jeugd -15 jaar.
Ook op judokata gebied is Shintai zeer succesvol. Naast de vele titels die hoofdtrainer Peter Goossens heeft behaald met Ronald van Oers en Hans van Raak, zijn er ook al enkele jeugdkoppels in de prijzen gevallen op het NK Kata.
Zo wisten Bart Nieuwkamer en Remco Aarts in 2012 2e van Nederland te worden in het Nage-No-Kata en werden de 12 jarige Ennio Mertens en Jelle van Roosendaal in 2013 3e van Nederland in het Nage-No-Kata. Hiermee zijn zij tevens de jongste Nederlandse medaille winnaars op het NK Kata.
 
In 2014 wisten Ennio en Jelle kampioen van Nederland te worden in het Nage-No-Kata in de Kyu klasse. Ook werden zij Kampioen van Zuid-Nederland en Nederlands kampioen judoshow samen met Peter Goossens, Hans van Raak, Adriano van Raak en Dylan van Raak. Het Shintai jeugdteam bestaande uit Romy Goossens, Nienke van Roosendaal, Kayleigh de Crom en Wessel van Roosendaal werd 2e op het NK judoshow. In 2014 had Sportschool Shintai ook de eer om met het jeugdjudoshowteam bestaande uit Ennio, Jelle, Kayleigh, Wessel, Nienke en Romy, de openingsdemonstratie te verzorgen tijdens de Nationale budodag. Een mooie ervaring om voor 1300 judoka's een demo te verzorgen !
 
 
 alt
 
Shintai judoshow team Sonkai
Ennio Mertens en Jelle van Roosendaal 1e op NK
 
In 2014 kreeg Shintai weer met een luxe probeel te maken. De lessen in Halsteren zaten contant vol. Besloten werd om nog een locatie erbij te gaan doen. Lepelstraat werd de plaats
en zo werd er op donderdag avond ook gestart met judo in Lepelstraat. Gelijk meer dan 15 judoka's op de les en nu in 2017 zitten de groepen nog steeds lekker vol.
In 2016 werd Shintai wederom door de JBN gevraagd om de openingsdemo op de Nationale Budodag te verzorgen. Een hele eer dus reisde de ploeg bestaande uit Kayleigh, Wessel, Jelle, Nienke, Romy en Peter af naar het nationaal sportcentrum te Papendal. Hun gave uitvoering tijdens dit evenement was weer een mooie promotie voor onze school. Ook was Peter een van de 3 genomineerden voor Judo Coach van het jaar. Ook dit een een hele eer hier bij te zitten. 
Jelle van Roosendaal behaalde in 2016 als eerste Shintai judoka het diploma Dojo Assistent Judo. Dat er nog maar veel mogen volgen.
Ook leuk om te melden is, is dat Shintai in januari 2017 in Bergen op Zoom werd gekozen tot sportploeg van het jaar 2016. Dit viel ons kata team ten deel. Een titel die we nu voor de 2e maal hebben weten te winnen.

 

Naast het wedstrijdjudo gaat het kata ook steeds meer zijn weg vinden bij Shintai in 2016 word in Lepelstraat en apart kata uur ingelast en starten een aantal jeugdjudoka's met het leren van kata. Romy en Quinn wonnen op de Open Zuid Nederlandse kata kampioenschappen het Goud in de kata instapklassen en Kayleigh en Wessel pakte hier hiet Zilver. Goud was er voor Peter en Jelle in het Nage-no-Kata en tevens Goud voor Peter en Hans in het Katame-no-kata.
In 2017 is Shintai met 3 kata teams en 2 judoshow teams present op het NK. 3x Goud en 2x brons is hier hun oogst. Jelle en Wouter winnen Goud in het Katame-no-kata B-Klasse terwijl Peter en Hans het Goud pakten in de Katame-no-kata A-klasse. Daarnaast pakten Peter en Jelle het brons in het Nage-no-kata. Het judoshow team Sonkai bestaande uit Kayleigh, Wessel, Jelle Imke, Romy en Peter prolongeerden de titel bij de judoshow. Het jeugdteam Yuki, bestaande uit Sem, Imke, Quinn, Henk, Cathy en Marit pakte het brons. 
Op wedstijdgebied gaan er weer meer judoka's meedoen en werden door Ennio Mertens een paar zeer mooie plakken verorverd. Ennio pakte in januari 2017 het Zilver op de Matsuru Dutch Open espoir in een klasse van 80 judoka's. Doordat Ennio meerdere kwalificatie toernooien op het podium wist te komen werd hij door de JBN geselecteerd om deel te namen aan het EJU Cadets European Cup te Fuengirola (Spanje) Hier wist Ennio in de klasse tot 60 kg zeer knap beslag te leggen op het Brons. 
 

 alt alt 
Ennio wint Brons op EJU European Judo Cup Fuengirola
Een mooie plak
 
Shintai hoofdtrainer Peter geeft zelf les in Halsteren en Lepelstraat. Sinds 2015 worden de lessen in Roosendaal verzorgt door diverse docenten.
Omdat de huidige docent voor de zomervakantie stopte met lesgeven wegens zijn studie was Peter gedwongen om ook de lessen in Roosenaal weer te gaan
verzorgen. Wegens drukte was dit niet haalbaar. Dit heeft ons jammer genoeg moeten doen besluiten om per 1 januari 2018 te stoppen met lesgeven in Roosendaal.
Een lastige beslissing omdat we hier 19 jaar geleden zijn gestart met lesgeven. Gelukkig hebben we onze leden daar een mooi alternatief kunnen bieden en zijn
enkele leden in Halsteren komen trainen.
Het jaar 2018 zijn we gestart met de titel sportploeg van het jaar van de gemeente Bergen op Zoom welke we voor het
tweede achtereenvolgende jaar wisten te behalen. Ook op het NK in Februari was Shintai succesvol. Met 4 prijzen, waaronder 2x Goud waren we de succesvolste club
tijdens dit NK. Een schitterende prestatie voor onze club.
 
 
Sportschool Shintai is dus een prima club met lokaties in Halsteren en Lepelstraat en bied tal van mogelijkheden voor haar leden. Zowel jeugd als volwassenen, recreatief of wedstrijdsporters vinden hun draai bij Shintai.
 

 

DE HISTORIE VAN SHINTAI HOOFDTRAINER PETER GOOSSENS
 
- Peter Goossens
- Geboren: 22-05-1978
- Woonplaats: Halsteren
- Gestart met judo: 1985
 
- JBN Judoleraar A & B
- JBN 5e Dan Judo
- JBN 1e Dan Jiu-Jitsu
- JBN Examinator Licentie
- JBN Nationaal Kata Judge
- JBN Lid Dangraden Commissie Zuid-Ned
- JBN Lid Jeugdcommissie (voorzitter)
- 5x Europees Kampioen Judoshow
- 12x Nederlands Kampioen Judo Kata

- 7x Nederlands Kampioen Judo Show

- 3e EK Kata 2011 (Katame-No-Kata)
- Lid JBN & NVJJL
 
alt src=images/historie/de _cke_saved_src=images/historie/de historie van peter goossens.jpg

 

Peter Goossens

Sensei Peter is op 6 jarige leeftijd gestart met judo bij Judovereniging Osaekomi in Lepelstraat waar hij de eerste jaren (tot oranje band) les kreeg van Wim Wuijts. Hierna werden de lessen overgenomen door Oud-Nederlands kampioen Rinus Govers. Rinus die een zeer ervaren en technische wedstrijdjudoka was heeft Peter veel van het wedstrijdjudo geleerd en zo ging Peter dan ook steeds meer met succes deelnemen aan wedstrijden.
Peter behaalde op 12 jarige leeftijd zijn bruine band en mocht zo al assisteren bij de judolessen. Op zijn 15e werd Peter secretaris van Osaekomi en organiseerde hij tal van activiteiten. Ook ging hij les geven aan een eigen groepje.
 
Op 19 jarige leeftijd kreeg Peter de mogelijkheid om van oud judo international Anton Linskens een judoclubje in Roosendaal over te nemen. Dit pakte Peter dan ook met beide handen aan en zo was de start gemaakt met zijn eigen judoclub. Omdat Peter enkele jaren later zijn club uit wilde breiden was hij genoodzaakt afscheid te nemen van de club waar hij met judo gestart was. Erg jammer want Peter kijkt met veel plezier terug naar de tijd die hij hier heeft gehad.
 
Om zichzelf te blijven ontwikkelen stapte hij binnen bij Sportschool Sankaku waar hij door Manfred Kuijpers (7e Dan) en Jose Haegens (6e Dan) werd opgeleid tot 5e Dan Judo en Rijksgediplomeerd judoleraar. Hiervoor volgde Peter 3 jaar lang cursussen namens de judobond.
Eerst volgde hij in Mierlo de cursus jeugdjudoleider. Daarna in Nieuwegein de cursus Judoleraar A en tenslotte in Veghel de cursus Judoleraar B waardoor Peter nu de hoogste lesgeefbevoegdheid heeft.
Ook leerling en clubmaatje Ronald van Oers heeft hier erg aan bijgedragen omdat Ronald steeds fungeerde als Uke (valpartner) tijdens de examens van Peter.
Verder ontwikkelde Peter zich bij Sankaku in het Jiu-Jitsu. Hier werd hij door Marc Schipperen (3e Dan) opgeleid tot 1e Dan Jiu-Jitsu.

 

alt src=images/historie/start _cke_saved_src=images/historie/start school.jpg alt src=images/historie/manfred _cke_saved_src=images/historie/manfred peter ronald jose.jpg
De start van Shintai in Roosendaal Manfred, Peter, Ronald, Jose

 

Judo Shiai ( Wedstrijd competitie )

Als jeugd judoka heeft Peter veel aan wedstrijdjudo gedaan en nam hij deel aan competities in binnen- en buitenland. Hierbij behaalde Peter meer 150 podium prijzen waaronder meer dan tachtig 1e plaatsen. Hij nam deel aan competities in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italië, Estland, Portugal, Duitsland. Tot zijn 25e kwam hij uit in de klasse tot 60 kg waarin hij ook 4x Benelux kampioen wist te worden. In Bergen op Zoom is Peter dan ook meerder keren uitgeroepen tot Sportman van het jaar (1999-2002-2012)
Peter’s favoriete technieken zijn : Morote-seoi-nage, Ippon-seoi-nage, Kata-guruma, Te-guruma en Uchi-mata.
 
alt
alt
alt
Competitie in Rimini (Italië)
Benelux Kampioen 1999
London Judo International

 

Judo Kata ( Kata competitie )
Op latere leeftijd (wat is laat haha) ging hij zich verdiepen in het judo kata waarin hij zich in de randori-no-katas specialiseerde. (Nage-No-Kata en Katame-No-Kata)
Zo werd Peter maar liefst 3x Nederlands kampioen in het Nage-No-Kata en 6x Nederlands kampioen in het Katame-No-Kata.
Ook wist hij 2x de British Open op zijn naam te schrijven en behaalde hij 4 titels op de Open London International.
Daarnaast nam hij ook deel aan diverse Europese en Wereld kampioenschappen. Hiervoor kwam hij in landen als Frankrijk, Malta, Roemenië, Italië, Slovenië, Duitsland, België, Tsjechië, Engeland. In 2011 behaalde Peter op het EK kata in Praag het Brons in het Katame-No-Kata.
Deze kata successen behaalde hij samen met Ronald van Oers en Hans van Raak. Samen met Hans zit Peter nog steeds in de Nederlandse Kata selectie.
In Bergen op Zoom werd het kata team van Shintai in 2008 gewaardeerd met de titel sportploeg van het jaar. In 2015 behaalde Peter voor het 6e achtereenvolgende jaar de Nederlandse titel in het Katame-no-Kata. De eerste behaalde hij met Ronald in 2010 en in de daaropvolgende jaren wist hij met Hans 8x op rij te winnen. 
In 2015 won Peter samen met Hans het EJU Marcel Claus Kata Tournament. Dit is het grootste kata toernooi van Europa. Later dat jaar 
behaalden zij een 4e plaats op het WK kata te Amsterdam. In 2016 werden ze 2e op de Marcel Claus, 4e op het EK en 6e op het WK. In 2017 wisten Peter en Hans samen de
German open te winnen en werden ze 5e op het WK.
 
alt alt alt src=images/historie/katame-no-kata.jpg _cke_saved_src=images/historie/katame-no-kata.jpg
Nage-No-Kata
1e keer Nederlands kampioen
Katame-No-Kata

 

Judo Show ( judo demonstratie vorm )
Judoshow is een onderdeel wat Peter voor het eerst tegenkwam op de Europese kampioenschappen Kata in 2010. Belgie toonde hier een geweldige demonstratie op muziek en wist tijdens dit kampioenschap Europees kampioen te worden. Echt gaaf om te zien en de muziek maakt het allemaal nog spannender.
Judoshow is een onderdeel waarbij een team, varierend van 2 t/m 6 personen, op muziek een 3 minuten durende demonstratie geven die bestaat uit traditioneel judo, show elementen, choreografie, en techniek. In 2011 werd dit onderdeel tijdens het NK Kata toegevoegd. In 2012 heeft Peter een team met Shintai judoka's samengesteld om zo deel te nemen aan het NK. Team Shintai wist gelijk Nederlands kampioen te worden. In 2013 en in 2014 was Shintai ook ongeslagen in dit onderdeel en werd ook de Nederlandse titel behaald. In 2012 werd er ook een Nederlands Judoshow team samengesteld om tijdens het EK Kata ook deel te nemen aan het EK judoshow. Dit team, waar Peter ook deel van uit maakte, wist zilver te behalen achter het team van Belgie die in dit onderdeel al enkele jaren toonaangevend is. In 2013 werd er door team Nederland wederom deelgenomen aan het EK. Peter, die voor beide shows de grotendeels de choreografie verzorgde, wist samen met Roel, Simon, Hans, Gino en Richard een top demonstratie neer te zetten en hierin met 20 punten voorsprong de EUROPESE TITEL te winnen. In 2014, 2015, 2016 en 2017 wist het Nederlands judoshow team wederom de europese titel te behalen.
 
Prive
Peter en zijn vrouw Ellen zijn woonachtig Halsteren. Samen zijn zij de trotse ouders van 3 kinderen (Romy, Sem en Yfke). Peter gaat er dan ook graag met zijn gezin op uit om samen leuke dingen te beleven.
 
alt src=images/historie/peter _cke_saved_src=images/historie/peter als trotse vader met zijn kinderen.jpg
alt src=images/historie/foto _cke_saved_src=images/historie/foto volgt.jpg
Peter als trotse vader met zijn kinderen
 
Peter is werkzaam als projectbegeleider bij Bruynzeel Keukens in Bergen op Zoom. Daarnaast is judo natuurlijk zijn grote hobby en verzorgt hij in de avonduren sportlessen bij zijn Sportschool Shintai. Ellen, die ook een aantal jaren aan judo heeft gedaan, helpt hierbij met allerlei administratieve zaken.
Peter is erg sportief aangelegd en kan zich in vele sporten vinden. Een van zijn andere favoriete sporten is squash. Daarnaast natuurlijk ook een balletje trappen met zoontje Sem.
Als verdere hobby’s heeft Peter ook postduivensport en sierduivensport die hij samen met zijn vader deelt. ( www.brouwersgoossens.nl )
 
Daarnaast is Peter verzamelaar van judo speldjes / pins en judo beeldjes. Op internationale toernooien heeft Peter zijn ogen dan ook goed open om zo een mooi item voor zijn verzameling te scoren. Judobeeldjes zijn moeilijk aan te komen. De verzameling speldjes gaat echter goed. Peter heeft al meer dan 800 verschillende judospeldjes / pins.
 
alt src=images/historie/pinnen.jpg _cke_saved_src=images/historie/pinnen.jpg
alt src=images/historie/pinnen _cke_saved_src=images/historie/pinnen mannen.jpg
 
alt src=images/historie/beeldjes _cke_saved_src=images/historie/beeldjes judo.jpg
alt src=images/hoofdtrainer/1 _cke_saved_src=images/hoofdtrainer/1 beeldje judoman.jpg
 
Verzameling judo pins en judobeeldjes
 
Zie meer over verzameling bij het menu Funpage --> verzameling