8 PRIJZEN OP DE OPEN ZUID NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN JUDO KATA
Gisteren werd er namens de Judo Bond Nederland in Gilze gestreden om de Open Zuid Nederlandse titels in het judo kata.
Sportschool Shintai was met 10 ingeschreven teams en 8 ereplaatsen de meest succesvolle club uit Nederland.
Judo kata’s zijn vastgestelde programma’s die in tweetallen voor een jury worden gedemonstreerd. Hierbij worden de koppels beoordeeld op technische uitvoering, souplesse en uitstraling. Het is streven naar perfectie. Er kon in diverse categorieën ingeschreven worden waaronder ook in speciale jeugd klasse. Met Shintai trainer Goossens als Katame-no-kata specialist was de Shintai jeugd in diverse klasses goed vertegenwoordigd.
In de Katame-no-kata jeugdklasse waren negen ingeschreven teams van diverse clubs. Shintai behaalde hier met Evi Dockx en Quinn Hommes het goud. Zij staken met kop en schouder boven de rest uit.
Het Brons in deze klasse ging fraai naar Nienke van Roosendaal en Lieke Stalpers en met slechts 1 punt verschil behaalde Romy Goossens en Imke Hommes de 4e plaats. Zij eindigden jammer genoeg net naast het podium. Al met al zeer mooie prestaties van de jeugd in de -15 jaar klasse.
In de Katame-no-kata randori klasse werd de eerste serie gedemonstreerd. Shintai bezette hier het volledige podium.
Goud was er voor Tom de Graaf met Wessel van Roosendaal. Zilver werd behaald door Kayleigh de Crom en Wessel van Roosendaal en het brons ging naar Charlotte van Oosten en Rik Stalpers.
In de katame-no-kata B klasse, waar het complete kata gedemonstreerd moest worden behaalden Kayleigh de Crom en Wessel van Roosendaal het zilver.
De Katame-no-kata A klasse was het domijn voor Shintai trainer Peter Goossens en Hans van Raak. Ondanks de eerste plaats in de voorronde behaalden zij met een fraaie uitvoering in de finale het zilver.
Ook in de Nage-no-kata A klasse was Shintai met docenten Peter Goossens en Jelle van Roosendaal vertegenwoordigd. Peter en Jelle zette in de finale een fraai kata neer en behaalden fraai het zilver. Dit was deze dag ook het hoogst haalbare tegen Faes/Neumann de nr 3 van het afgelopen WK.
Het jeugd kata is deze dag door Shintai en de andere clubs uit Nederland op de kaart gezet. Hopen dat nu meerdere districten met de jeugdklassen gaan beginnen zodat onze jeugd zich goed kan ontwikkelen en opvolging kan geven aan onze succesvolle kata generatie van dit moment.
Wij als Shintai zijn er in ieder geval erg trots op hoe onze jeugd met dit onderdeel bezig is en zich hierin ontwikkeld.
 
alt
alt
alt
alt
alt
alt