ENNIO MERTENS WINT ZILVER OP NK JUDO
 
Eind septemberwerden in Almere de Nederlandse kampioenschappen judo bij de senioren georganiseerd waarbij de beste judoka's uit Nederland strijden om de titel.
Zo ook junior Ennio Mertens. Ennio werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen bij de junioren tot 66 kg. Drie weken geleden nam hij deel aan het NKT, nationaal kwalificatie toernooi, om zich te plaatsen voor het NK senioren. Hier werd hij zelfs kampioen en plaatste zich zo voor het NK
Ennio was gisteren de eerste ronde vrijgeloot en moest de tweede partij tegen Tom Schoof. Deze partij wist hij fraai met waza-ari te winnen. De derde partij wachtte een zware partij tegen internationals Tornike Tsjkadoea. 
Ennio kwam hier al snel met waza-Ari op achterstand. Ennio schakelde een versnelling hoger en wist even later met een fraaie waza-ari de stand gelijk te trekken. In de golden score wederom een mooie waza-ari voor Ennio waardoor hij zich plaatste voor de finale. 
Hier moest hij tegen tweevoudig Nederlands kampioen Matthijs van Harten. 
Deze wedstrijd ging erg gelijk op en na de reguliere tijd stond de stand nog gelijk. In de Golden score liep Ennio jammer genoeg tegen een waza-ari op waardoor de finale verloren ging. 
Maaaaaaaaar dan hebben we wel ZILVER op het NK senioren. Ennio hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige prestatie. 
 
alt

MEDEDELINGEN

Interesse in judo bij Sportschool Shintai ? -> Bel voor deelname aan een proefmaand

Actueel nieuws leest u op onze Facebook & instagram pagina --> Like us on Facebook & instagram !

Laatste update februari 2022

SPONSOREN